Responsiv webdesign.

Hvad er det og hvordan bruger man det?

Du har lige fundet en interessant artikel online. Du klikker på linket på din smartphone med stor forventning og … BAH, glem det. Hvem gider at spilde tid med at zoom’e og scrolle (eller blot at forsøge at ramme et link med sine store fingre).

Uden en Responsiv designet hjemmeside bliver ​​alt indhold vist på smartphones eller tablets intet andet end en jungle at navigere i og endnu værre at bruge.

Responsiv Webdesign er den del af webdesign, der betyder, at hjemmesiden bør reagere på brugerens adfærd og miljø baseret på skærmstørrelse, platform og orientering.

Denne praksis består af en blanding af fleksible grids og layout, billeder og en intelligent brug af CSS medie-forespørgsler.

Når brugeren skifter fra deres bærbare computer til iPad, sørger Responsiv design for at hjemmesiden automatisk tilpasser sig til denne rigtige opløsning, billedstørrelse og scripting sprog.

Med andre ord, bør din hjemmeside have teknologien til automatisk at reagere på brugerens præferencer. Dette ville eliminere behovet for et andet design og nye udviklinger og opdatering for hver gang en ny gadget eller mobiltelefon kommer på markedet.

Justering af skærmopløsning

Med flere forskellige enheder kommer varierende skærmopløsninger, definitioner og orienteringer. Nye enheder med nye skærmstørrelser bliver udviklet hver dag, og hver enkelt af disse enheder kan være i stand til at håndtere flere variationer i form af størrelse, funktionalitet og endda farve.

Nogle er i horisontalt perspektiv, andre i vertikalt, endnu andre endda helt firkantet. Som vi ved fra den stigende popularitet af iPhone, iPad og avancerede smartphones, kan mange nye enheder være i stand til at skifte fra stående til liggende på brugerens indfald.

Udover at designe til både horisontale og stående vertikale (og sætte disse retningslinjer for at eventuelt skifte imellem disse to muligheder på et øjeblik), må vi overveje de hundredvis af forskellige skærmstørrelser.

Hvorfor vælge Responsiv webdesign?

Mens Repsonsiv design stadig er relativt nyt, er det stadig værd at vælge at opbygge en hjemmeside på denne måde. Ingen ønsker at gå baglæns, og mens det kan være lettere at bygge et mobilt website, er det meget bedre at være så fremtidssikret som muligt.

Google er enige, deres råd er at bruge Responsiv webdesign, som ifølge dem er den bedste måde at designe til mobile enheder.

Naturligvis for Google betyder det mindre arbejde for dem, da det betyder at de kun har én URL som deres web-crawlers skal besøge, i stedet for mange webadresser.

Men i denne tid med social deling-mani giver det også mening, da mobile brugere kan dele en side med en person der bruger en desktop computer. For at skabe en ensartet oplevelse, bør man levere det samme indhold til samtlige brugere.

Desuden kan man med en Responsiv designet hjemmeside forbedre produktiviteten og spare tid og penge ved opdateringer af sin hjemmeside, da der kun er én hjemmeside at opdatere.

Det gælder både indhold, opdateringer og SEO, som ellers ville være blevet udført separat, hvis man har en version af sin hjemmeside til mobile brugere og en anden version til desktop brugere.

Statistik

Mobile enheder og tablets bliver mere og mere normen når man skal på internettet og surfe. Tablet salg på verdensplan er steget kraftigt på bare et år, mere end en fordobling i den tid og med mange forbrugere der nu vælger forskellige enheder, f.eks. Android, såvel som iOS.

Ifølge en undersøgelse, der har spurgt nogle af verdens førende brands, hvordan det at have en Responsiv hjemmeside har påvirket deres trafik. Konklusionene var at besøg på tværs af alle enheder var steget betydeligt.

Dette omfatter en gennemsnitlig stigning på 23% af mobile besøgende, samt en sænket afvisningsprocent på 26%, og at de besøgende bruger omkring 7,5 % mere tid på hjemmesiderne end tidligere målt.

67 % af brugerne siger, at de har købt via en mobil hjemmeside, og mange mener, at mobil internet forbrug vil overhale Desktop computeren allerede næste år.

Vil du høre nærmere?

Har du spørgsmål angående Responsiv webdesign eller vil du have mere info om hvad vi kan tilbyde din virksomhed?

Kontakt os og få en snak om hvad vi kan hjælpe dig med.