Flat design og dens effekt på interface design

Flat design og dens effekt på interface design

I de sidste mange år har vi set et skift i software og app interface design, fra 3-D og skeuomorphic til flad og minimal. Selv om denne tendens er blevet næsten allestedsnærværende, så lad os tage et øjeblik at overveje, hvordan vi kom her, og hvilken indflydelse det har på interface design som en helhed.

Hvad skete der?

Hvad gjorde at moderne webdesign hoppede fra en forkærlighed for alt for meget tekstur, effekter og drop-shadow til flade farver og enkel typografi? Mange faktorer har været indeblandet, men her er et par, der skiller sig ud.

Webdesign er en konstant forbundet kultur, hvor vi behandler en nonstop strøm af information, noget af det er vigtigt og relevant, det meste af det ikke. Vi skal konstant vurdere, filtrere og, naturligvis, skabe indhold, og det hele bliver temmelig udmattende. Desuden er meget af interenettes indhold flyttet til enheder med små skærme, og dermed forstærkes den følelse af overbelastning når der skal loades tunge hjemmesider ind på en lille skærm.

Indhold er i fokus, IGEN

Som det så ofte sker, når nye enheder og teknologier ind på markedet, bliver vi fascineret af, hvad de kan gøre, og hvordan vi kan fremme interaktivitet. Denne brugergrænseflade vanvid er normalt efterfulgt af en tilbagevenden til et fokus på indhold. Medieforbrug, enten i form af tekst, lyd eller video, er formentlig den aktivitet, vi engagerer os i på de fleste på vores enheder.

Teknologiens indflydelse

Det fleste software vil blive begrænset af den platform, hvor det kører på. Skærmdimensioner og pixeltæthed er de begrænsende faktorer for hardware. En minimal grænseflade kræver en meget begrænset design palette, hvilket betyder, at hver element skal spille. Typografisk skalering og skrifttype vægt vil i vid udstrækning bestemme både æstetik og anvendeligheden af ​​et fladt design.

Som skærmstørrelse og pixeltæthed fortsætter med at stige på mobile enheder, kan tyndere og mindre typefonts blive præsenteret med en bedre klarhed. Selvfølgelig har støtte til @ font-face også forbedret appellen af minimale typografisk-fokuserede designs.

Responsiv design

Med udbredelsen af mobile enheder i forskellige dimensioner, har UI’s måtte blive mere flydende, og Responsiv design har reageret. Mens Responsiv design ikke kræver en bestemt æstetik, kunne man helt sikkert hævde, at flade UIS egner sig til den lettere end mange andre stilarter. Den anden fordel ved minimale design er reduktionen i hjemmesidens størrelse og loading tid.

responsiv design